Ништа нас не смије изненадити

„Таковске новине” и „Лагуна” дароваће, у четвртак, два романа „Ништа нас не смије изненадити“, за двоје најбржих читалаца који буду послали фотографију штампаног примерка наших новина (од 28. септембра) са фискалним рачуном на мејл redakcija@takovske.rs

Култни роман по ком је снимљен филм „Караула“ – „Ништа нас не смије изненадити“ Анте Томића у продаји
У делу истинског мајстора хумора и сатиричне прозе „Ништа нас не смије изненадити“, Анте Томић нас води на невероватно путовање кроз живот младог сплитског лекара Синише Сиришчевића, који се 1985. године затекао „заглављен“ у војсци, у караули на албанској граници. Кроз ову причу, која је истовремено духовита и дубоко сугестивна, Томић нас уводи у свет војничке досаде и апсурда, али исто тако и у откриће неочекиваних авантура и скривених страсти.
Упркос немогућности бега од бесмисла војничког живота, Синиша проналази уточиште у звуцима панк-рок музике. Његова страствена приврженост овом жанру повезује га са бунтовним београдским таксистом Љубом Врапчетом. Ова двојица необичних савезника деле љубав према музици, као и потребу да се одупру суровости околине која их окружује.
„Остајући по страни од ’велике историје’ – осим уколико ироничним знаком њеног присуства не схватимо запетљанције око Штафете младости за вољеног, мада већ увелико преминулог друга Тита, те лукаво смишљеног Врапчетовог ритуалног пешачења на Титов гроб! – Томић испреда љубавну причу, менталитетску скаску и заводљиво псеудоаутобиографски роман, нагорак колико и духовит, али без трагова сувишне вицкастости и ’ачења’“, рекао је Теофил Панчић поводом Томићевог романа.
„Ништа нас не смије изненадити“ можете пронаћи у свим Делфи књижарама, Лагуниним клубовима читалаца, онлајн књижари delfi.rs, као и на сајту laguna.rs

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се