Варошица Рудник је кућа без домаћина

– Савету месне заједнице на Руднику је одавно истекао мандат, а председник је дао оставку и награђен је одборничким местом. Последице оваквог односа општинских челника према месној заједници су све очигледније и све више на штету мештана, стоји у саопштењу ОО Двери чији део преносимо:

„На самом улазу у варошицу Рудник из правца Горњег Милановца, одмах после табле која то означава, изливају се фекалије. Разбијена је преливна цев из септичке јаме на узвишењу према Колонији. Ово је и раније био проблем, јер су се фекалије изливале кроз канал испод пута, у ливаде и воћњаке и даље у оближњи поток. Вероватно је дошло до зачепљења тог канала, намерног или случајног, тако да се фекалије сада шире путем до оближњег пропуста и опет у ливаде и њиве.
Улаз у Варошицу
Колико је то повезано са почетком изградње фекалне канализације на Руднику не можемо знати, али чињеница је да је негде у исто време почело и једно и друго.
Сличан проблем постоји и у Брезовачкој улици, где се фекалије из канализације изливају у двориште приватне куће. И то је тако већ пола године.
У истој улици мало даље, пукла је водоводна цев и већ три месеца питка вода отиче. У испостави ЈКП-а су прво тврдили да то није њихова вода јер нису нашли трагове хлора!? Потом су послали екипу да отклони квар, почели су да копају па су брзо одустали.
Брезовачка канализација
На крају су рекли да немају довољно људства како би због једне улице на Руднику слали екипе, када у граду имају много више проблема. А штета је огромна, питка вода отиче већ шест месеци. Тврде да неће бити проблема са водом на Руднику, пошто је пало доста кише, а падаће и даље…
Како ли дотични руководиоци ЈКП-а мисле да преузму одржавање свих водовода на територији општине? Па још и када се заврше канализационе мреже у већим селима и варошицама…“
ОО Двери
Фотографије: ОО ДВЕРИ
*Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се