„Сви знају ко су ботови у Горњем Милановцу“

Кристина Милошевић, председница ОО Заједно Горњег Милановца, упутила је писано саопштење које преносимо у целости:

„У Горњем Милановцу ће у петак од 20 часова бити организован седми по реду протест „Србија против насиља”, а овог пута окупљенима ће се обратити студент Павле Цицварић који је био једна од главних мета власти у претходном периоду. Кристина Милошевић, председница локалног одбора странке Заједно верује да су ови протести пробудили грађане из безнађа.
„Грађани су устали, расположени и спремни да промене ову садашњост. И ма колико се сви упињали да објасне како су врућине, одмори, суперћелијске олује и шта све не набрајају, не би ли угасили протест, грађани су на улицама”, каже Милошевић.
Она додаје да су протести пробудили грађане из безнађа које су свакодневне афере ове власти изазвале. „И сада нема назад”, каже Милошевић која верује да то не мисле само политичари већ и грађани који су пронашли вредност за коју се боре и због чега су и изашли на улице. „Та вредност око које смо се окупили је повратак нормалног живота”.
„Угрожен нам је нормалан, пристојан живот. Не може и неће више нико да трпи насиље у медијима, огавности у понашању људи на телевизијама са националном фреквенцијом, силним стручњацима који нам објашњавају да је ненормално нормално, док водитељка показује доњи веш. Неће нико више да слуша како нам вређају разум и интелигенцију”, рекла је Милошевић.
Она каже да су грађани Горњег Милановца на улицама сваког петка и да поручују да не одустају: „И нико неће одустати све док се захтеви не испуне. И све док овој власти, овом режиму не видимо леђа”, верује Милошевић.
Она се осврнула и на позицију СНС-а у том граду из кога су како каже на контрамитинг 26. маја за Београд отишли полупразни аутобуси, јер су многи који су били позвани, одбили да дају подршку том великом скупу Александра Вучића.
„Сви знају ко су ботови у Горњем Милановцу, нашли су им имена, слике, профиле на друштвеним мрежама и гласно о томе говоре. Почело је да се све гласније прича о проневереном буџетском новцу и о начину рада јавних установа и предузећа у Горњем Милановцу. Шапутали су до скоро, а сада све гласније. И све ће испливати”, рекла је Милошевић.
Фотографија: С. Марић
„Кренуло је да цури са свих страна и колико год се власт трудила да покаже како их не дотичу протести, кад седну у четири зида, јасно им је да та власт клизи из њихових руку. Не могу више да обмањују, да се понашају тако силно и бахато. Срамота се поново враћа у јавни живот, јер су пристојни грађани показали како се усправно и достојанствено брани Србија. И многи функционери ће бити црвених образа од срамоте због свега што су изговорили вређајући друге. Због свега што су радили, срамотно или кривично, одговараће, итекако”, додаје она.
Председница општинског одбора странке Заједно верује да само заједно, са грађанима можемо од Србије направити боље место за живот. „И на добром смо путу да то и остваримо!”, закључила је Милошевић.“
 ОО странке Заједно
*Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се