Милошевић: Грађани су згрожени изјавом министра Мартиновића

Саопштење Кристине Милошевић у вези „Протеста против насиља“ у Горњем Милановцу преносимо у целости:

Протести у Горњем Милановцу, као и протести широм Србије, показују да људи неће више да трпе ову власт. Након ужасне трагедије која се десила, ова власт исказује вербално насиље и мржњу са свих могућих средстава који су им доступни на људе који мирно протестују. Без икаквог поштовања грађана ове земље сипају злобу и тим својим деловањем повећавају број људи на протестима из недеље у недељу. Грађани Горњег Милановца из недеље у недељу показују своју спремност за промену, јер им је дозлогрдило више. Како се срећемо на тргу кнеза Михаила у Милановцу, тако се виђамо и испред Народне скупштине у Београду. Шетати у малој средини, као што је Г.Милановац је тешко, док знате да они који вас сликају, снимају, прате немају ни мало срамоте да сутра утичу на ваш живот. Због тога су људи у унутрашњости храбри људи. И то не смемо заборавити. А на протесту видимо угледне људе, пристојне грађане који уздигнуте главе шетају. Пуно ми је срце кад изађем на протест. Знам да постоји нада да ово друштво постане боље, јер постоје људи који могу да то и ураде.
Са друге стране, власт је уздрмана и сада на видело излазе сви њихови пориви којима бране те своје ничим заслужене позиције. Вређају и омаловажавају све, не либећи се да задиру у најболније ствари сваког човека.
Фотографија: С. Марић
 Од тога да пристојни грађани мирном шетњом позивају на убиство председника, како тврде ниско рангирани припадници власти, до тога да сада министар Мартиновић објашњава да нема шта да причају људи који немају децу. Не могу да избројим грађане које сам срела у последња три дана, који су толико згрожени и згађени изјавом овог радикалског мрзитеља Србије. Ово је толико бестидно да немам речи. Жао ми је што својим досадашњим деловањем у политици нисам успела да спречим да овако нешто буде део власти и одлучивања, и искрено осећам стид што уопште има приступ јавним функцијама неко ко може да изговори тако страшне ствари.
 Сада ми је, више него икада, поприлично јасан пут и циљ због којег се бавим политиком, а то је да овакви људи више никада немају могућност да повреде, угрозе или утичу на грађане Србије. Знам да сам на правој страни и знам да, заједно са грађанима, морамо да наставимо борбу док Србија не постане боље место за живот, без оваквих отровних људи.Зато се видимо и овог петка на тргу кнеза Михаила од 19х у нашем лепом Милановцу.
Кристина Милошевић,
Председница ОО странке Заједно
*Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се