Ако се захтеви не испуне, у петак све стаје

Србија је јуче изашла на улице. Порука је јасна – желимо нормално друштво, које одише моралом, поштовањем и пристојношћу. Нећемо промоцију неморала, неваспитања и насиља на националним телевизијама, у штампаним медијима и у јавном простору. Не желимо више власт која нас трује мржњом и поделама у сваком обраћању и сваким деловањем.
Преко 50.000 људи се окупило у Београду, 8. априла, у протестној шетњи. И шетали су у тишини. Бол који је Србија доживела прошле седмице је несагледив. Несагледива је и колона људи у Београду. Деца су страдала, и сви смо одговорни. Зато не смемо више да ћутимо. Захтеви су прочитани: Смена чланова савета РЕМ-а, укидање ријалити програма, одузимање националних фреквенција телевизијама Пинк и Хепи, забрана штампаних медија које промовишу насиље, смена руководства РТС-а, смена министра унутрашњих послова и шефа БИА. Хитна седница Скупштине Републике Србије на којој ће се разматрати одговорност Владе и безбедносна ситуација у земљи. И то све до петка. Ако се захтеви не испуне, народ каже, у петак све стаје. До испуњења! Људи су отишли са протеста решени да ово истерају до краја, да се оваква бол никада не понови.
Кристина Милошевић,
странка „Заједно“
Фотографија: С. Марић
Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се