Најава протеста 18. маја испред Скупштине

Познато вам је да су 18. маја 2022. године Народној скупштини Србије предати потписи за народну иницијативу којом смо изразили своју вољу и захтевали трајну забрану истраживања, експлоатације и прераде руда литијума, бора и пратеће асоцијације елемената.
Будући да надлежни органи већ годину дана игноришу 38.000 потписа и иницијативу не стављају на дневни ред, на годишњицу предаје иницијативе 18. маја у 18 часова испред Народне скупштине организујемо протест под називом „(П)ОТПИСАНИ” на ком ћемо захтевати да иницијатива под хитно, у интересу, не само потписника, него целокупног становништва Републике Србије, буде стављена на дневни ред и коначно усвојена.
Протест је планиран као скуп свих грађана, мештана угрожених подручја, активиста разних организација, јавних личности и појединаца из области науке, културе и уметности, а о свим појединостима ћемо вас накнадно обавестити.
Савез еколошких организација Србије (СЕОС)
Фотографија: Савез еколошких орагнизација Србије – СЕОС
Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се