Критике одлуке о додели титуле почасног грађанина Александру Вучићу

Кристина Милошевић, председница Општинског одбора „Заједно! Горњи Милановац“ реаговала је саопштењем за јавност на вест о покретању петиције за поништење одлуке о проглашењу Александра Вучића почасним грађанином Горњег Милановца: „Сваки привредник општине Горњи Милановац, који запошљава грађане и уплаћује порезе и доприносе у буџет више заслужује титулу почасног грађанина, од председника ове земље.
Горњи Милановац има развијену привреду и због тога има буџет од преко 2 милијарде. Тако да би требало да имамо добру саобраћајну инфраструктуру, сређену школу и здравствену установу, савремену општину у коју се улаже.
То нема никакве везе са додељивањем средстава из Републике, а још горе да толико будемо захвални да додељујемо титуле почасног грађанина онима који само располажу новцем свих нас.
Држава узима из буџета локалних самоуправа и даје назад на кашичицу онолико средстава колико жели, односно колико им се додвори локални властодржац.
Власт треба да буде у служби грађана, а не обрнуто. Али, као и све у овој земљи, па и ово схватање да је председник дао новац из буџета, који је новац свих нас и да за то треба да будемо итекако захвални, је само још једна у низу полтронистичких и поданичких политика оних ниско постављених у пирамиди власти.
Грађани се не слажу са овом одлуком, а такође су јако разочарани што о томе сазнају из новина и то „Информера”. Због тог су покренули и петицију за поништење одлуке о проглашењу Александра Вучића почасним грађанином Горњег Милановца.
Живојин Мишић носи ту титулу и сви грађани ове општине с поносом то истичу. Овакво поређење је за неке непристојно, за неке нема логике, а за већину је чак и срамотно. Оно што остаје наредним генерацијама, након оваквих одлука власти је да поново врате Милановцу праве вредности.“
 Кристина Милошевић
председница општинског одбора „Заједно! Горњи Милановац“

Фотографија:С. Марић

Ставови политичких и друштвених групација на страници „Политика“ не изражавају мишљење или став НИП „Таковских новина“, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се