Неопходно је уређивати цео град, не само центар

Саопштење Општинске организације Српског покрета Двери преносимо у целости

– Да ли се одговорност за изглед града и општине завршава на границама видокруга из канцеларије на првом спрату зграде Општинске управе – питају, између осталог, локални дверјани у саопштењу које преносимо у целости

– Пролећно сређивање града је неопходна, нормална и уобичајена активност. Разумљиво је да она буде и нешто појачана пред Дан општине, како би се остварила атмосфера свечаности у већој мери. Међутим, како год, сређивање града подразумева да се оно обавља темељно и на целој територији града, али и општине. Код нас се овога пута свело само на обележавање хоризонталне саобраћајне сигнализације, нешто мало кошења јавних површина и садње цвећа у самом центру града.
На стотинак метара од Трга кнеза Михаила практично се ништа није ни радило. Ако се и радило, радило се прилично немарно. Најбољи пример је шумица код Типопластикиног насеља. Ту је трава покошена само пар метара од тротоара. Нико се није сетио да је покоси око оне три клупе које су тамо, а које многи суграђани користе. О њиховом поправљању и постављању канти за смеће да и не причамо. То је за одговорне очигледно нека виша мисаона активност којој очигледно нису дорасли.
Чудно је и то да у протеклих годину дана није учињено скоро ништа значајније на плану сређивања јавних површина које су на услузи грађанима. Мислимо, између осталог, на обезбеђивање већег броја бесплатних паркинг места и на изградњу бициклистичких стаза. Потреба за овим инфрастуктурним објектима је сваким даном све очигледнија.
Акутни проблем је и сређивање јавних површина на сеоском подручју. Дивље депоније не треба уклањати и чистити, већ на тим местима постављати велике контејнере. Очигледно да се по том питању најмање ради. Контејнери за кабасти отпад постављају се по некаквом „математичком“ распореду који нема смисла. Чињеница је да су најпотребнији у време празника који су управо протекли и то на местима где се суграђани и многобројни гости окупљају и бораве. Због тога су врло често препуњени, па се може видети како се кабасти отпад оставља поред контејнера за смеће. Зашто мора да буде тако? Потреба грађана за одлагањем кабастог отпада постоји током целе године. Зашто ови контејнери не би били на својим местима током целе године и редовно се празнили као и сви остали?
И на крају, када се већ помињу управо протекли празници, морамо да поставимо још пар питања општинским властодршцима. На чији год рачун да су се гостили народни одборници, лауреати и многобројне званице, и то у два наврата, када му и време није било, на Велики петак и Велику суботу, питамо: Зашто? Зар тај новац није могао да се употреби за нешто важније и у интересу свих грађана наше општине? Медијски тим ОО Двери Г. Милановац

*Текстови политичких организација не изражавају мишљење или став „Таковских новина”, већ искључиво политичких субјеката чија саопштења објављујемо.

Фотографија: ОО ДВЕРИ 

Поштовани читаоци, за наставак текста можете се претплатити и тако помоћи нашем даљем раду!

Претплати се